Upitnik - EQ Centar
sterilitet, infertilitet, neplodnost, vantelesna oplodnja, psiholoski aspekti steriliteta, lecenje neplodnosti, lecenje steriliteta, psihologija, psihoterapija
350528
page-template-default,page,page-id-350528,page-child,parent-pageid-350503,theme-moose,eltd-cpt-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Upitnik

Psihološki aspekti steriliteta

Istraživanje

Poštovane,

 

U okviru master studija na katedri za psihoterapiju, sprovodimo istraživanje o psihološkim aspektima steriliteta. Povod i motivacija za istraživanje je sve češći problem sa začećem kod parova, kao i lično iskustvo autora istraživanja. Cilj istraživanja jeste podizanje svesti o tome da je problem steriliteta i psihološki problem, kao i upoznavanje naučne i šire javnosti sa problemima i teškoćama sa kojima se osobe sa problemom infertiliteta suočavaju.

 

Zamolila bih sve žene koje se suočavaju sa problemom infertiliteta/steriliteta ili su u procesu lečenja neplodnosti, da popune upitnik kako bi doprinele što boljem razumevanju psihološke strane ovog problema. Upitnik mogu popuniti sve žene koje imaju problem sa začećem (bilo da je uzrok ženski faktor, muški faktor ili da uzrok nije poznat) bilo da još uvek nemate decu ili da već imate dete, ali vam je problem sa neplodnošću ustanovljen pri pokušaju da ponovo ostanete u drugom stanju.

 

Učešće u ovom istraživanju potpuno je anonimno i dobrovoljno. Od vas se neće tražiti da ostavite bilo kakve lične podatke poput imena i prezimena. Svi prikupljeni podaci će biti obrađivani grupno, odnosno biće posmatrane pravilnosti koje važe za sve ispitanice i neće se gledati pojedinačni odgovori, te ni na koji način nije moguće povezati podatke sa osobom koja je popunila upitnik. Autor se obavezuje da će sve podatke dobijene ovim istraživanjem smatrati strogo poverljivim, odnosno, da će pristup svim podacima imati samo istraživački tim i da će biti korišćeni isključivo u naučno-istraživačke svrhe.

 

Za popunjavanje ovog upitnika biće vam potrebno oko 15 minuta. Ukoliko u bilo kom trenutku tokom popunjavanja upitnika doživite neprijatnost, možete odustati od istraživanja bez bilo kakvih posledica. Ipak, veoma bismo cenili ako se odlučite da učestvujete i popunite ceo upitnik, jer jedino tako ćete pomoći u realizaciji ovog istraživanja, izradi master rada i razumevanju i podizanju svesti o tome da je problem steriliteta i psihološki problem. U upitniku nema tačnih i netačnih odgovara. Odgovarate u skladu sa sopstvenim osećanjima, doživljajem i iskustvom.

 

Molimo vas da svojim iskrenim odgovorima doprinesete realizaciji ovog istraživanja.

 

Takođe, zamoliću vas da prosledite link ka upitniku i drugim ženama koje se susreću sa istim izazovima na svom putu do roditeljstva.

 

Hvala ♡
Mirjana Ćoso

 

 

Upitnik možete popuniti OVDE