Program podrške - EQ Centar
sterilitet, infertilitet, neplodnost, vantelesna oplodnja, psiholoski aspekti steriliteta, lecenje neplodnosti, lecenje steriliteta, psihologija, psihoterapija
350526
page-template-default,page,page-id-350526,page-child,parent-pageid-350503,theme-moose,eltd-cpt-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Program podrške

Na putu do roditeljstva

 

program podrške

Pogram podrške – Na putu do roditeljstva nastao je iz višegodišnjeg istraživanja u ovoj oblasti, rada sa klijentima koji se suočavaju sa problemom neplodnosti, kao i ličnog iskustva autora. Polazeći od preporuke Omu&Omu 2010.g, da naglasak u radu treba da bude na holističkom pristupu, autor je kreirao jedan takav psihološki pristup u radu sa pojedincima i parovima koji se suočavaju sa problemom steriliteta. Program uključuje savetodavno-edukativni rad, iskustveni rad u grupama za lični razvoj i psihološku podršku zajedno sa tradicionalnim mentalnim vežbama opuštanja.

 

Dobrodošli su svi koji se suočavaju sa problemom i/ili se nalaze u procesu lečenju neplodnosti, kojima je potrebna podrška, kao i svi oni koji žele da budu nečija podrška na ovom putu, a ne znaju kako. Zajedno, ovaj put prepun izazova možemo učiniti prilikom da saznajemo, učimo i da upoznajemo sebe.

Više o psihološkim aspektima steriliteta možete pročitati OVDE.

Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju koje sprovodimo na katedri za psihoterapiju o psihološkim aspektima steriliteta, možete popuniti upitnik OVDE.

1
Individualno savetovanje

Individualno savetovanje sa pojedincima koji se suočavaju sa problemom steriliteta i/ili su u procesu lečenja neplodnosti

 

Individualni rad pruža vam mogućnost da oslušnete sebe, povežete se sa sobom i ponovo uspostavite ravnotežu. Savetovanje može da ima različite funkcije kao što je menjanje, prevencija ili poboljšanje života.

Saznajte više...Saznajte više...
Partnersko savetovanje

Partnersko savetovanje i rad na jačanju partnerskog odnosa, kao i kvaliteta odnosa.

 

Neplodnost utiče na mentalno zdravlje pojedinca kao i na partnerske odnose. Partneri vrlo često ne mogu da podnesu psihološki pritisak što može dovesti do krize u braku i neretko do toga da partneri odustanu neko vreme od celog procesa.

Saznajte više...Saznajte više...
2
3
Iskustvena grupa

Iskustvene grupe sa pojedincima i parovima koji se suočavaju sa problemom steriliteta i/ili su u procesu lečenja neplodnosti

 

Značajan vid psihološke podrške jeste i rad u grupama parova. Iskustvena grupa podrazumeva okupljanje ljudi oko zajedničkih tema, tokom kojih se u sigurnoj i poverljivoj atmosferi, uz podršku grupe i razmenu ličnih iskustava, pojedinci osnažuju.

Saznajte više...Saznajte više...
Meditacija

Proces lečenja neplodnosti je bolan, psihički i fizički iscrpljuje i može dugo da traje. Mentalno i fizički iscrpljuje osobu i izaziva znatan stres, javljaju se različiti strahovi, dolazi do naglih promena raspoloženja i drugo. Iz tog razloga tehnike relaksacije, kao što su: svesna meditacija, duboko disanje, vođena fantazija doprinose redukovanju stresu.

Saznajte više...Saznajte više...
4
5
Porodične konstelacije

Porodične konstelacije u radu sa pojedincima i parovima koji se suočavaju sa problemom i/ili su u procesu lečenja neplodnosti

 

Psihološka tehnika razvijena od strane nemačkog psihoterapeuta Berta Helingera, sistemske porodične konstelacije (poredak ljubavi) se koriste prilikom razrešavanja mnogih psiholoških tema, kako individualnih tako i problema u međuljudskim odnosima.

Saznajte više...Saznajte više...
Terapija cvetnim esencijama

Bahove cvetne esencije

 

Cvetne esencije pružaju podršku na putu, negujuću vaše Biće na emotivnom nivou.

Saznajte više...Saznajte više...
6

Više o programu podrške Na putu do roditeljstva možete da pročitate OVDE.