Na putu do roditeljstva - EQ Centar
sterilitet, infertilitet, neplodnost, vantelesna oplodnja, psiholoski aspekti steriliteta, lecenje neplodnosti, lecenje steriliteta, psihologija, psihoterapija
350503
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-350503,page-parent,theme-moose,eltd-cpt-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Na putu do roditeljstva

1
Na putu do roditeljstva

Program podrške

Pogram podrške – Na putu do roditeljstva nastao je iz višegodišnjeg istraživanja u ovoj oblasti, rada sa klijentima koji se suočavaju sa problemom neplodnosti, kao i ličnog iskustva autora. Polazeći od preporuke Omu&Omu 2010.g, da naglasak u radu treba da bude na holističkom pristupu, autor je kreirao jedan takav psihološki pristup u radu sa pojedincima i parovima koji se suočavaju sa problemom steriliteta. Program uključuje savetodavno-edukativni rad, iskustveni rad u grupama za lični razvoj i psihološku podršku zajedno sa tradicionalnim mentalnim vežbama opuštanja.

Saznajte više...Saznajte više...
Na putu do roditeljstva

Psihološki aspekti sterliteta

Tretman steriliteta često se doživljava kao preplavljujuće iskustvo koje dominira svakodnevnom rutinom. Za većinu parova, problem steriliteta postaje centralna tema razgovora i svakodnevnih aktivnosti. Vreme se meri od ciklusa do ciklusa, od jedne do druge intervencije, život se posmatra u kontekstu problema i vrlo često se isključuju drugi značajni aspekti života.

Saznajte više...Saznajte više...
2
3
Na putu do roditeljstva

Istraživanje

U okviru master studija na katedri za psihoterapiju, sprovodimo istraživanje o psihološkim aspektima steriliteta. Povod i motivacija za istraživanje je sve češći problem sa začećem kod parova, kao i lično iskustvo autora istraživanja. Cilj istraživanja jeste podizanje svesti o tome da je problem steriliteta i psihološki problem, kao i upoznavanje naučne i šire javnosti sa problemima i teškoćama sa kojima se osobe sa problemom infertiliteta suočavaju.

Saznajte više...Saznajte više...

Više o programu podrške Na putu do roditeljstva možete da pročitate OVDE.